Pećanac upozorava: Otvaranje migrantskih kampova u Drvaru i Bosanskom Grahovu ugrozilo bi povratnike

Otvaranje migrantskih kampova u Drvaru i Bosanskom Grahovu ugrozilo bi bezbjednost stanovništva i otežalo ionako težak život povratnika, rekao je Srni predsjednik Saveza srpskih udruženja “Zavičaj” Brane Pećanac.

“Otvaranje migrantskih kampova na području Drvara i Bosanskog Grahova, gdje je većinsko srpsko stanovništvo, radi se smišljeno i to je nekome namjera”, upozorio je Pećanac.

On je naveo da Savez srpskih udruženja “Zavičaj” podržava svaku aktivnost legalnih i legitimnih predstavnika opština Drvar i Bosansko Grahovo s ciljem suprotstavljanja otvaranju migrantskih kampova na području tih opština.

“Migrantski kampovi bi narušili miran život povratnika, ugrozili bezbjednost a to bi i dodatno otežalo ionako težak život građana Drvara i Bosanskog Grahova”, naveo je Pećanac.

On je rekao da će se Saveza srpskih udruženja “Zavičaj” obratiti institucijama povodom ovih informacija.

“Savez će uputiti zahtjeve nadležnim institucijama u FBiH, Savjetu ministara, ali obratićemo se i određenim nadležnim institucijama u Republici Srpskoj da se preduzmu aktivnosti kako ne bi došlo do otvaranja migrantskih kampova u Drvaru i Bosanskom Grahovu”, naveo je Pećanac.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je ranije Srni da ima nezvanične informacije da se na području Livanjskog kantona planira otvaranje migrantskih centara.

Ista informacija stigla je i iz Bosanskog Grahova, gdje mještani navode da bi, prema njihovim saznanjima, migrantski kamp trebao da bude otvoren u užem dijelu grada, u nekadašnjoj industrijskoj zoni.

Ostavite komentar: