Patrijarh Porfirije služio Vaskršnju liturgiju: Recimo “braćo” i onima koji nas mrze

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je Vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save u Beogradu, te ukazao na potrebu jedinstva i sloge u porodici, jer su mladi izloženi brojnim izazovima.

Njegova svetost je istakao da su mladi izloženi brojnim izazovima, problemima i saplitanjima na poslu i usamljenosti gdje im jedini sadržaj postaje komunikacija sa nepoznatim.
“S toga je neophodno da pustimo Hristovu ljubav u naša srca”, rekao je patrijah Porfirije u obraćanju vjernicima.
On je vjernicima savjetovao da treba doustiti da Hristova ljubav uđe u srca i da se sa njom zagrli čitav svijet
“Poruka današnjeg dana je da ljubav bude sa našim narodom, gdje god da živi, ali i sa drugim narodima. Zagrlimo jedni druge, recimo braći `braćo` i onima koji nas mrze i onima za koje mislimo da nas mrze”, naglasio je srpski patrijarh.
Prema njegovim riječima, svi bi voljeli da sve bude savršeno i besprijekorno, a nema se snage da ljudi sami na tome rade.
“Ovo je vjera otaca naših, vjera hrišćanska, smisao je da je Hristos vaskrsao i da su svi braća, on je naglasio da je to naša vjera sa kojom ćemo živjeti do novog hristovog povratka.”

Nakon liturgije patrijarh i drugi sveštenici pričestili su veliki broj vjernika, među kojima je bilo dosta mladih.
Vaskršnjoj liturgiji u Hramu na Vračaru prisustvovali su predstavnici drugih vjerskih konfesija, predsjednik Skupštine Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predstavnici grada Beograda i javnog života.
Ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save služio je episkop remezijanski Stefan, vikar srpskog patrijarha.

Ostavite komentar: