Pare iz budžeta za izgradnju kupatila: Pomoć porodici sa nepokretnim sinom (20)

Gradska uprava Bijeljina izdvojila je 8.000 KM iz budžeta za izgradnju kupatila u domu porodice Maksimović u naselju Koviljuše čiji je dvadesetogodišnji sin nepokretan od rođenja.

Akciju solidarnosti inicirala je Fondacija “Ruka prijateljstva”, a Milena Maksimović ističe da su joj Gradska uprava i gradonačelnik Mićo Mićić pomogli i ranije, kada su za sina Dušana kupljena nova kolica, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Staro kupatilo bilo je malo i nepristupačno, pogotovo za sina koji ima posebne potrebe i donedavno sam morala da ga kupam u većoj kanti ili buretu, ali nakon što je gradonačelnik ispunio obećanje, moje svakodnevne muke su bar malo olakšane”, rekla je Maksimovićeva. Prema njenim riječima, porodica koju čine i njen suprug i sestra, živi od socijalne pomoći koja iznosi 460 KM mjesečno.

“Suprug i ja bolujemo od dijabetesa, a dodatne prihode pokušavam da obezbijedim tako što gajim koke nosilje i dvije koze, sestra ponekad ide u nadnicu i nekako uspijevamo da preživimo. Dušanu su svakodnevno potrebne i pelene, kao i posebna hrana”, dodala je Maksimovićeva. Prilikom posjete ovoj porodici gradonačelnik Mićić je obećao da će nadležno odjeljenje Gradske uprave napraviti predračun za dodatne spoljne građevinske radove na kući u kojoj žive Maksimovići i pomoći njeno uređenje.

“Još prije sedam godina sam rekao da može da se dogodi da plate u Gradskoj upravi kasne, ali da nikada neće kasniti isplata socijalne pomoći i to se i dalje poštuje”, istakao je Mićić.

On je dodao da će u Bijeljini uskoro biti otvoren Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, a roditeljima čija djeca ne budu mogla da borave u ovom centru nastojaće se pomoći povećanim novčanim davanjima.

Predstavnik Fondacije “Ruka prijateljstva” Dalibor Stokić zahvalio je Gradskoj upravi za značajnu pomoć porodici Maksimović i izrazio nadu u buduću zajedničku saradnju i pomoć ugroženom stanovništvu.

Ostavite komentar: