Otvoren šesti košarkaški kamp: Novi Grad okupio stotinu mladih sportista

Šesti košarkaški kamp, koji je okupio oko 100 mladih sportista, otvoren je danas u Novom Gradu u organizaciji Košarkaškog kluba “Sloboda 73” i podršku opštine.

Organizator kampa Dejan Kukavica rekao je da su učesnici kampa mladi košarkaši i košarkašice doba od sedam do 18 godina.

“Ove godine imamo više od 100 mladih košarkaša i košarkašica koji nam dolaze iz Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta, Prijedora, Banjaluke, Kozarske Dubice. Tu su i djeca koja treniraju u Novom Gradu”, rekao je Kukavica.

Kukavica je objasnio da su učesnici kampa podijeljeni po grupama, te da je za svaku grupu zadužen jedan trener.

Promoter kampa je nekadašnji reprezentativac BiH i košarkaš vršačkog “Hemofarma”, sarajevske “Bosne” i drugih klubova Saša Vasiljević, inače aktuelni trener mlađim kategorijama u OKK “Beograd”.

“U prvom planu je druženje. Što se tiče same košarke vježbaćemo dribling, dodavanje i ostale tehnike”, rekao je Vasiljević.

Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Bojan Lukač rekao je da je košarkaški kamp jedna od manifestacija organizovanih povodom Dana i krsne slave opštine.

“Ovo je veliki događaj za Novi Grad, a prije svega za razvoj sporta, promociju zdravog načina života i našeg grada – grada sporta iz kojeg su potekli mnogi sportisti koji su imali uspješne karijere, kako ovdje u našem regionu, tako i u čitavom svijetu”, rekao je Lukač otvarajući kamp.

Osim rada na taktičko-tehničkim elementima, za sve učesnike kampa biće organizovana takmičenja u šutiranju i raznim igrama.

Proteklih godina u radu kampa učestvovalo je oko 700 djece.

Ostavite komentar: