Ostojić o najavljenih 100 KM: Pomoć dobrodošla, dugoročno moramo popraviti položaj boraca

Od ponedjeljka počinje isplata jednokratne pomoći borcima u Srpskoj u iznosu od po 100 KM, a to je dobra kratkoročna mjera, ali za dugoročna rješenja potrebno je uraditi mnogo više.

Ističe ovo za “Glas Srpske” predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić, te da se borci nikada ne smiju zaobilaziti.

“Svaka pomoć je dobrodošla za borce koji su ugroženi, do sada smo uvijek imali primjedbe imaju u vidu da je pomoć dodjeljivana drugim kategorijama. Prvi put uzeti su u obzir i borci, u svakom slučaju svakom borcu dobro je došlo, ali mi ćemo nastojati da radimo na sistemskom rješavanju stalnih davanja. Pozdravljam ovakvu mjeru” rekao je Ostojić.

Prema njegovim riječima, oni koji su se borili  za ovu zemlju i koji su bili na braniku Otadžbine, ne smiju nikada da budu u podređenom položaju.

“Ovo je jednokratna pomoć, koja je dovoljna samo za nekoliko dana, ne želim to da osudim ni u kom slučaju, ali u smislu rješavanja pitanja na dalje staze to nije rješenje. U idućih mjesec dana krenućemo u pregovore, da zajednički radimo na sistemskim rješenjima imajući u vidu stanje u kome se BORS nalazi, a imajući u vidu starost, geologiju, te da dobar dio  njih više svojim radom ne može obezbijediti egzistenciju sebi i svojoj porodici” kazao je Ostojić.

Ostavite komentar: