Ori se najljepša muzika za uši: U Doboju od početka godine rođeno oko 400 beba

U bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju od početka godine rođeno je oko 400 beba, što je identičan trend kao i prošle godine, rekla je načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Gordana Sredanović.

Ona je, nakon uručivanja donacije preduzeća “Evropa trejding Mateo” iz Tuzle od 250 paketa pelena za bebe Službi za ginekologiju i akušerstvo, rekla da su solidno snabdjeveni za potrebe porođaja prirodnim ili operativnim putem.

Predstavnik veleprodajnog preduzeća “Juro trejding Mateo” Nermin Žunić rekao je da vrijednost današnje donacije iznosi oko 2.500 KM, a da se akcija u saradnji sa velikim trgovinskim lancima sprovodi i u drugim bolnicama širom BiH. On je za naredni period najavio i donaciju druge opreme za bebe. Glavna sestra Bolnice Slobodanka Panić poručila je da je dobrodošla svaka donacija tokom pandemije virusa korona.

Prema njenim riječima, u kovid odjeljenju trenutno je hospitalizovano 120 pacijenata, a 14 u Jedinici za intenzivnu njegu.

“Broj pacijenata stagnira i u proteklih četiri do pet dana je isti. Nadamo se da će kriva opadati”, izjavila je Panićeva. Ona je rekla da raspolažu dovoljnim smještajnim kapacitetima u slučaju povećanog priliva pacijenata.

Panićeva je zahvalila za pomoć i dijaspori, koja je u prethodnom periodu isporučila 100 kreveta iz Švajcarske, te isto toliko posteljina iz Holandije.

Ostavite komentar: