Olujno nevrijeme zahvatilo Srbac, Gradišku i Kozarsku Dubicu

Olujno nevrijeme zahvatilo je Gradišku i okolinu danas oko 17.00 časova.

Jak vjetar, kiša i sitniji grad, dan su za nekoliko minuta pretvorili u noć. Kako su nam javili čitaoci, snažno nevrijeme koje je zahvatilo Srbac pričinilo je veliku materijalnu štetu rušeći drveće, skidajući krovove sa kuća i pomoćnih objekata, pa čak i obarajući saobraćajnu signalizaciju.

Na fotografijama koje smo dobili od čitalaca vide se i porušeni plastenici, a na jednoj je vidljiv i dio table od krova koji se zabio u limeni zid, što svjedoči koliko je snažan vjetar duvao na ovom području.

Nevrijeme je oko 15.00 časova pogodilo i područje Dubičke ravni, prenosi “ATV”.

U selima Drakšenić i Donja Gradina olujno nevrijeme praćeno grdom pričinilo je veliku štetu na usjevima.

Na gradonosni oblak ispaljena 41 raketa
Banjaluka – Protivgradna zaštita dejstvovala je danas sa 41 raketom na gradonosni oblak koji je stigao iz pravca Hrvatske na područje opština uz rijeku Savu i premješta se prema istoku, rekao je Srni direktor “Protivgradne preventive Republike Srpske” Tihomir Dejanović.

On kaže da je jako olujno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo područje opštine Kozarska Dubica oko 15.00 časova, a potom se gradonosni oblak počeo premještati preko Gradiške ka Srpcu.

“Strijelci javljaju da jak vjetar podiže i krovove kuća”, rekao je Dejanović i dodao da se nevrijeme premješta pravcem rijeke Save ka istoku.

On navodi da je gradonosni oblak bio na graničnom području sa Hrvatskom i da je protivgradna zaštita djelovala tek kada je ušao na područje Republike Srpske.

“U skladu sa međugraničnim sporazumom, smijemo da dejstvujemo tek kada se oblak pojavi u našem području”, pojasnio je Dejanović i dodao da dejstvo na protivgradni oblak još traje.

On je naveo da su danas ukupno ispaljene 62 rakete, prenosi Glas Srpske.

Ostavite komentar: