Ogromne gužve na graničnom prelazu u Gradišci FOTO

Na graničnom prelazu Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Republike Srpske, odnosno iz BiH. Vozači na izlaz iz BiH čekaju i duže od sat vremena. Vozačima se savjetuje da izaberu druge, alternativne  granične prelaze.

Takođe pojačan intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima Gradina i Velika Kladuša, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz AMS RS.

Kakva je trenutna situacija na GP Gradiška možete pogledati u našoj fotogaleriji:

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 časova.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Srbija je otvorila svoje granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na koronavirus. BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa na koronavirus.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni “PCR”, “ELISA” ili “ECLIA” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

 

 Ostavite komentar: