Oglasili se iz kompanije “Messer” povodom afere “Kiseonik”: Osjećamo strahovit pritisak

Odazvali smo se na molbu Univerzitetskog kliničkog centra RS i jutros im donirali osam tona medicinskog kiseonika, koji im je bio prijeko potreban u liječenju pacijenata, saopštili su iz kompanije “Messer“ u BiH.

Oni su naglasili da ni na koji način nisu u vezi sa aferom sa konkurentskom firmom u Republici Srpskoj.
“Osjećamo strahovit medijski pritisak u posljednjih nekoliko dana, koji nas ometa u obavljanju svakodnevnih složenih zadataka u pravovremenom snabdijevanju naših medicinskih ustanova kiseonikom radi prevazilaženja četvrtog talasa pandemije. S obzirom na učestale medijske natpise oko afere ‘Kiseonik’, u kojima se posredno spominje i ime naše kompanije, naglašavamo da se ‘Messer’ u Bosni i Hercegovini na apsolutno zakonit način bavi proizvodnjom, prodajom i snabdijevanjem medicinskim kiseonikom”, navodi se u saopštenju.
Iz “Mesera” naglašavaju da u domen poslovne tajne spadaju podaci koliko i kome prodaju kiseonika, te njihovi poslovni ugovori sa kupcima.
“Na zahtjev nadležnih organa, i te informacije mogu biti proslijeđene. Kada ova kriza prođe, možete nam se javiti i mi ćemo vas uputiti u način proizvodnje medicinskog kiseonika, procese laboratorijskog rada i proceduru isporuke kisika, te sve drugo što vas zanima”, poručili su iz “Messera“.

Ostavite komentar: