Odnosi Srpske i Srbije nikada bolji: Delegacija Grada Banje Luke u Subotici

Odnosi Republike Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji, a manifestacije poput “Dana Srpske u Srbiji”, koji su danas održani u Subotici, doprinose da se iskrena i bratska saradnja produbi, ocijenili su čelnici Subotice i delegacije Srpske i Banjaluke.

Promocija Srpske i Banjaluke u Subotici počela je prijemom kod gradonačalnika Stevana Bakića u Gradskoj kući, gdje su domaćin i njegovi saradnici ugostili delegacije Srpske i grada Banjaluke, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske.

U delegaciji Srpske bili su ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, pomoćnik ministra Nemanja Kovačević, šef kabineta ministra Goran Vučić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Banjaluku su predstavljali šef kabineta gradonačelnika Vladan Grujić, savjetnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo i predstavnici Gradske turističke organizacije.

Bakić je podsjetio da je ovaj grad svoje veze sa Srpskom podigao na najveći mogući nivo u februaru, kada je uspostavljena saradnja sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji.

On je rekao da je danas dogovoreno intenziviranje saradnje sa Republikom Srpskom i Banjalukom, sa kojom je grad Subotica 2017. godine zaključio sporazum o saradnji, ističući da je ponosan što je Subotica jedan od pet partnerskih gradova Banjaluke iz Srbije.

“Na današnjem sastanku dogovoreno je da se organizuje što više konkretnih veza i aktivnosti i da se u praksi ostvaruje ono što je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a to je iskrena i bratska saradnja Republike Srpske i Srbije i njihovih lokalnih samouprava, kao i jedinstvo našeg naroda sa obe strane Drine”, poručio je Bakić.

Klokić je istakao da saradnja Srpske i Srbije nikada nije bila tako konkretna, jaka i snažna kao danas i da je neophodno da u narednom periodu bude još intenzivnija kako bi spremno dočekali sve izazove.

Cicović je zahvalio medijima što su devet godina uz manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji”, koja se ove godine održava u 11 gradova sa akcentom na podsticanje i jačanje saradnje gradova i opština iz Srpske i Srbije.

“Put u budućnost našeg naroda s obje strane Drine jedino je izvjestan ako budemo jedinstveni, sabrani i ukoliko svi budemo predano i vrijedno radili, prije svega, na poslovima u vezi sa očuvanjem našeg nacionalnog identiteta, kulture, tradicije, jezika, pisma i pravoslavne, sveosavske vjere”, poručio je Cicović.

Šukalo je izrazila nadu da će Banjaluka vrlo brzo biti u prilici da ugosti delegaciju Subotice kako bi dva grada zajedno nastavila da idu naprijed.

Domaćini su poslije prijema gostima pokazali zdanje Gradske kuće, a potom su zajedno posjetili promotivni štand Turističke organizacije Republike Srpske, koji je postavljen na Trgu slobode.

Ostavite komentar: