Odluka Vlade na prijedlog Kriznog štaba: Od ponedjeljka dio učenika u klupama

Učenici od prvog do petog razreda osnovne škole i trećeg razreda srednje škole u Kantonu Sarajevo nastavu će od ponedjeljka, 19. aprila pohađati iz školskih klupa.

Prema odluci kantonalne Vlade na prijedlog Kriznog štaba, učenici od prvog do četvrtog razreda nastavu će pohađati po kombinovanom modelu, odnosno dio će od ponedjeljka sjesti u školske klupe, dok će ostali nastavu pratiti onlajn, a narede sedmice će se rotirati.

Ova odluka se odnosi i na učenike paralelnih škola, dok ostali učenici nastavu nastavljaju da prate onlajn.

Vaspitno-obrazovni proces za učenike trećeg razreda javnih i privatnih srednjih škola i sve učenike srednjih muzičkih škola realizovaće se u prostorijama škole po kombinovanom modelu, dok učenici prvog, drugog i četvrtog razreda srednje škole nastavljaju da prate nastavu onlajn.

U dopisu ministra vaspitanja i obrazovanja Naide Hote Muminović osnovnim i srednjim škola najavljeno je da će, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, od 26. aprila u školske klupe biti vraćen još jedan dio učenika osnovnih škola, posebno sedmog i osmog razreda, te drugog razreda srednje škole, uz strogo poštovanje higijensko-epidemioloških mjera.

Obrazovni proces za sve sarajevske studente biće i dalje organizovan u onlajn formi.

U Kantonu Sarajevo do 26. aprila ostaju na snazi sve ostale mjere protiv širenja virusa korona.

Vlada i Krizni štab će nastaviti sa kontinuiranim praćenjem epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, te shodno njenom daljem razvoju prilogađavati sve buduće higijensko-epidemiološke mjere.

Ostavite komentar: