Odbornik PDP-a prijavio: Dom zdravlja Novi Grad dobio prekršajni nalog od 8.000 KM

Posebnom kontrolom Javne zdravstvene ustanove “Dom zdravlja Novi Grad” utvrđeno je da ova ustanova ne izdaje fiskalne račune zbog čega mora da plati prekršajni nalog u iznosu od 8.000 KM, a odgovorno lice u pravnom licu od 2.000 KM.

Kako je do ove kontrole došlo vidi se u odgovoru direktora Poreske uprave RS Gorana Maričića na dopis odbornika PDP u Skupštini opštine Novi Grad Dušana Gašić.

Naime, Gašić je ovaj odgovor objavio na svom fejsbuk profilu. U njemu je navedeno da je Gašić imejl uputio Poreskoj upravi 27. oktobra u kojem je naveo da mu se pacijenti Doma zdravlja Novi Grad žale da plaćaju usluge gotovinski, a pri tome ne dobijaju fiskalne račune.

Poreska uprava RS područni Centar Prijedor Odjeljenje za kontrolu je 17. 11. 2021. izvršio posebnu kontrolu primjene Zakona kojim se uređuju fiskalne kase kod Poreskog obveznika JZU “Dom zdravlja Novi Grad” o kojoj je sačinjen zapisnik, te je izdat prekršajni nalog za pravno lice u iznosu od 8.000 KM i za odgovorno lice u pravnom licu u iznosu od 2.000 KM – navedeno je u odgovoru koji je potpisao direktor Poreske uprave RS Goran Maričić, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: