Od septembra elektronski dnevnik u više od 80 škola u Republici Srpskoj

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o nastavku realizacije projekta EDUIS Onlajn (eDnevnik) i projektima opremanja osnovnih i srednjih škola računarskom opremom.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske započelo je realizaciju projekta EDUIS Onlajn (eDnevnik) u septembru 2018. godine i do 1.9.2019. godine eDnevnik će biti implementiran u 72 osnovne i 12 srednjih škola.

U planu Ministarstva je nastavak realizacije ovog projekta u svim preostalim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj (115 osnovnih i 82 srednje škole).

Dosadašnja upotreba elektronskog dnevnika, koji je zamjena za klasični školski dnevnik, pokazao je veoma dobre rezulatate u školama u koje je uveden. Elektronski dnevnik omogućava roditeljima uvid u ocjene, izostanke, raspored i slično, a nastavnicima olakšava izradu objedinjenih izvještaja za svoje odjeljenje, mogućnost automatskog štampanja svjedočanstava i izvještaja, mogućnost slanja poruka roditeljima o sastancima, konsultacijama i slično. Školi i Ministarstvu omogućava kumulativne izvještaje na nivou škole i odjeljenja.

Osim navedenog projekta, Ministarstvo, u periodu od 2019. do 2021. godine, ima u planu i realizaciju nekoliko projekata koji se odnose na opremanje škola računarskom opremom i implementacijom informacionog sistema u predškolske ustanove, kako bi se uspostavio efikasan i pravovremen mehanizam praćenja razvoja i napredovanja djece i lakša dostupnost tih podataka roditeljima.

Realizacijom ovih projekata omogućila bi se kvalitetnija realizacija nastavnog procesa, upotreba digitalnih sadržaja u nastavi, funkcionisanje škola bi se odvijalo na efikasniji i moderan način i cijelokupni obrazovni sistem u Republici Srpskoj postigao bi viši nivo kvaliteta, što je u skladu sa reformskim procesima u obrazovanju Republike Srpske.

Gepostet von BL Portal am Donnerstag, 25. Juli 2019

Ostavite komentar: