Od ponedjeljka akcija besplatne provjere tehničke ispravnosti autobusa

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled vozila, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Republike Srpske sprovešće u periodu od 19.08. do 31.08.2018. godine, preventivnu aktivnost besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa.

U akciji besplatne kontrole tehničke ispravnosti autobusa učestvovaće 58 stanica za tehnički pregled koje su registrovane za tehnički pregled autobusa, širom Republike Srpske.

Ovom akcijom koja za cilj ima povećanje bezbjednosti đaka u saobraćaju i koja se tradicionalno provodi pred početak školske godine, svi subjekti koji učestvuju u sistemu bezbjednosti saobraćaja pružaju mogućnost prevoznicima da pripreme svoje autobuse, izvrše tehnički pregled i uoče eventualne nedostatke, kako bi ih na vrijeme mogli otkloniti i vršiti bezbjedan javni prevoz.

Troškove vanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, odnosno za prevoznike je on besplatan.​

Spisak stanica tehničkog pregleda koje učestvuju u akciji dostupan je na internet stranici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske u sekciji „Akcija 2019”.Ostavite komentar: