Od jula centar Čelinca dobija novi izgled

Do kraja ovog mjeseca u planu je da nekoliko ulica u samom centru opštine Čelinac dobije novi asfalt i trotoare, te da se završi izgradnja gradskog mosta, koja je počela u novembru prošle godine. Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković kaže da je za rekonstrukciju i sanaciju ulica izdvojeno oko 400 000 KM.

Na ovaj način uži centar opštine Čelinac dobiće potpuno novi izlgled. U planu je da do kraja ovog mjeseca bude završeni već započeti projekti. Načelnik opštine Momčilo Zeljkovič ističe da su to infrastrukturni projekti koji su započeti u prošlom periodu. Prije svega u pitanju je gradski most, te rekonstrukcija nekoliko ulica u samom centru grada.

Osim ovih ulica, na lijevoj obali rijeke Vrbanje u toku je rekonstrukcija cijele ulice Cara Lazara, gdje će se raditi i sanacija kišne odvodnje na lokalitetu tržnog centra Kort. Takođe, u centralnoj ulici radi se i rekonstrukcija dijela trotoara. Do polovine idućeg mjesece u planu je još nekoliko projekata.

“Sve skupa, to je jedna ozbiljna investicija koja je negdje 350 000 do 400 000 KM zbirno. I kada sve to završimo, imaćemo potpuno drugačiju sliku u samom centru grada”, kaže Momčilo Zeljković načelnik opštine Čelinac.

A što se tiče gradnje gradskog mosta, rokovi ističe načelnik Zeljković, nisu probijeni. Dodaje da je u toku same gradnje došlo do izmjene projekta, gdje je potpisan aneks ugovora, čime je definisan novi rok, koji je produžen za neka dva mjeseca.

“Do isteka roka ostaje još nekih 15-ak dana. Očekujemo da će se većina radova završiti u predviđenom roku”, dodaje načelnik.

Osim ovih aktivnosti koji se sprovode u samom centru grada, naredne sedmice počinje se gradnja određenih putnih pravaca u ruralnim područjima – putni pravac u Šnjegotini Donjoj, u Gornjim Vijačanima, kao i u MZ Crni Vrh. Uskoro počinju i radovi i na rekonstrukciji OŠ “Miloš Dujić” Opsječko. Do kraja godine, kaže načelnik Zeljković planirana je i jedna grupa projekata, koja se odnosi na vodosnadbijevanje.

 

Izvor: (TV K3)Ostavite komentar: