Od javne kuhinje do pripravnika u Gradskoj upravi: Kristijanu se ostvario san

Pripravnički staž u gradskoj upravi nije mala stvar, naročito kad takvu mogućnost dobije neko poput mladog Prijedorčanina Kristijana Vujičića.

Diploma na Visokoj školi za ekonomiju i informatiku dugo vremena mu nije bila od pomoći, a da bi izdržavao sebe i bolesnu majku radio je na nadnicu i krpio kraj s krajem. Teški životni uslovi doveli su ga i u javnu kuhinju, a onda je njegova priča ipak stigla tamo gdje je trebalo.

Iz Gradske uprave Prijedor ponuđen mu je ugovor o pripravničkom stažu, a Kristijan kaže da se takvoj sreći nije nadao.

“Želim da se zahvalim gradonačelniku Daliboru Pavloviću. Ovo iskreno nisam očekivao. Nemam riječi da opišem koliko sam radostan, kao da sam se ponovo rodio. Јer, bio sam 11 mjeseci bez posla. Nadam se da ću to povjerenje opravdati”, rekao je Kristijan za RTRS.

Iz Gradske uprave porodici Vujičić plaćen je dug za struju u iznosu od 1.500 maraka, a Kristijanu je, kažu, ponuđen ugovor o djelu od godinu dana za rad u ovoj ustanovi.

“Nakon tih godinu dana on će moći da položi ispit za rad u državnoj upravi. Nakon toga smatram da će mu biti omogućen brz pronalazak posla. U narednom periodu, ako se budu pojavili neki konkursi za rad u gradskoj upravi, on će biti u mogućnosti da se kandiduje kao i svi ostali građani grada Prijedora”, naglasio je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

Kristijan Vujičić javnosti je poznat i kao jedan od rijetkih „lovaca na oluje“ sa ovih prostora, koji je kroz objektiv nebrojeno puta bilježio ljepotu ovih atmosferskih procesa. Poručuje da će oluje i dalje voljeti, samo kad je ovoj životnoj došao kraj.

 

 

Ostavite komentar: