“Od čega da živim”: Zbog korone ostala bez posla, a nije dobila ni nalaz

25.08.2020. | 18:38

Korona virus nanio je puno štete privredi BiH, kako poduzetnicima tako i radnicima.

I dok ljudi s nepovjerenjem gledaju u postojanje virusa, njegove štete su itekako stvarne. Na svojoj koži osjetila je to i Vitežanka Matea Zaboj, koja je zbog korone, za koju nalaz nikad nije dobila, izgubila posao.

“Obična” gripa

“Radila sam u frizerskom salonu. Žena je došla u salon i donijela šefici neke papire. Ostavila ih je i izašla, a nakon toga su problemi krenuli”, kaže Matea. Dodaje da je, nakon pozitivnog testa te žene, nekoliko dana poslije salon zatvoren.

“Radila sam još nekoliko dana i razboljela se. Dobila sam običnu gripu i zbog prirode mog posla morala sam se testirati. Salon je zatvoren, četiri dana imala sam temperaturu, grlobolju, ali nalaz je bio negativan. Ostala sam kući dok nalaz nije došao. Nakon toga izašla sam i normalno se kretala”, kazala je.

Nekoliko dana nakon toga došli su je ponovno testirati.

“Iz ne znam kojeg razloga, nakon nekoliko dana ponovno su me došli testirati. Dotad sam već ozdravila i nikakvih simptoma nisam imala, ali test je došao pozitivan. Kad sam bila najbolesnija test je bio negativan, a kad sam ozdravila bila sam pozitivna. Ponovno su kako meni, tako i mom suprugu, odredili izolaciju”, rekla je Zaboj.

Zatvaranje salona

Posljedica svega je bila da je izgubila posao u frizerskom salonu.

“Zbog korone, odnosno zatvaranja salona, vlasnica me nije mogla plaćati i dobila sam otkaz. Od čega sad da živim”, upitalaje. Zbog svega tražila je barem nalaz da je pozitivna na korona virus, kako bi i suprug mogao opravdati odsustvo s posla. Nikad ga, kaže, nije dobila.

“Nalaz tražim od samoga početka, nikad ga nisam dobila. Rekli su da treba vremena da ga pošalju, najprije iz Sarajeva, pa iz Mostara. Danas sam treći put testirana, nijedan nalaz naravno nisam dobila”, rekla je Matea, piše Avaz.

Oznake: Korona, Posao