Od 16. decembra direktna aviolinija Mostar – Rim

Turistička zajednica Malte, AirMalta, i Malta Međunarodni Aerodrom su zajedno bili domaćini Global Aviation Sumit CAP koji se održava ove sedmice na Malti.

FlyBosnia je dobila međunarodno priznanje i na bazi svojih rezultata pozvana da održi predavanje “StartUp Airline” i sa kojim izazovima se susreće u povećanju dovođenju broja putnika u BiH.

Direktor Bilalbegović je upoznao sve zvanice sa ljepotama Sarajeva i BiH, mogućnostima skijanja na dvije olimpijske planine, a određeni razgovori su vođeni prema dogovaranju i ljetnih linija između BiH i Malte.

FlyBosnia je takođe predstavila uspostavljanje nove destinacije od Mostara za Rim koja leti svaki ponedjeljak od 16. decembra. Poseban akcent na uspostavljanju ove linije je data na hercegovačko mjesto Međugorje, uz Sarajevo, jedno od najposjećenijih turističkih centara BiH, koje godišnje obiđe oko dva miliona katolika iz cijelog svijeta.

“Usljed puno bolje razvojne strategije i uslova na Aerodromima Mostar i Tuzla FlyBosnia nastavlja da uspostavlja direktne linije sa istih i tu nam je dalji fokus razvoj kompanije. FlyBosnia, kao jedina domaća aviokompanija, još jednom ističe naš osnovni cilj zadovoljni putnici. Karte će se prodavati po cijeni od 55 evra”, navodi se u saopštenju.

Do danas FlyBosnia je dovela 40.000 putnika u BiH (95% strani državljani) koji u prosjeku potroše €750 tokom svog boravka i samim tim su putnici direktno potrošili 30 miliona evra u privredu BiH od kojih je država kroz PDV dobila 5.1 milion evra.

 

Izvor:(Klix.ba)

 Ostavite komentar: