Obustavljen Program za djecu u godini pred polazak u školu

11.03.2020. | 15:38

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić, na osnovu Zakona o republičkoj upravi i zaključka Vlade Republike Srpske od 10. marta ove godine, donijela je danas Naredbu o obaveznom obustavljanju Programa za djecu u godini pred polazak u školu radi preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave širenja virusa korona.

Program za djecu u godini pred polazak u školu počeo je 2. marta ove godine u 40 predškolskih ustanova i 78 osnovnih škola i njime je obuhvaćeno 4.279 djece ili 45 odsto od ukupnog broja djece koja u septembru treba da krenu u prvi razred.

Program za djecu u godini pred polazak u školu u Republici Srpskoj obustavljen je u periodu od 11. do 30. marta ove godine. Takođe su zabranjena sva okupljanja u prostorijama predškolskih ustanova, izuzev realizacije redovnog programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Za sprovođenje ove naredbe odgovorni su direktori predškolskih ustanova i osnovnih škola u kojima se provodi Program za djecu u godini pred polazak u školu a inspekcijski nadzor nad sprovođenjem ove naredbe obavlja Republička uprava za inspekcijske poslove.

Ministar Natalija Trivić sinoć je donijela Naredbu o obaveznom obustavljanju vaspitno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj do 30. marta radi preventivnog djelovanja i sprečavanja širenja virusa korona.

 

Izvor:(Vlada RS)