Objavljena konačna rang-lista stipendista koji studiraju u inostranstvu

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je konačnu rang-listu stipendista studija u inostranstvu, prema kojoj će biti dodijeljene 52 stipendije studentima iz Republike Srpske koji studiraju u inostranstvu.

Ukupno će za ove namjene biti utrošeno 187.000 maraka.

Komisija za dodjelu stipendija je predložila da se za studente I ciklusa studija u inostranstvu dodijeli 19 stipendija, za studente II ciklusa studija četiri stipendije i za studente III ciklusa studija 29 stipendija.

Visina stipendije za studente prvog ciklusa studija iznosi 3.000 maraka, za studente drugog ciklusa studija 3.500 maraka, a trećeg ciklusa studija 4.000 maraka po studentu.

Stipendija se isplaćuje jednokratno.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu za 2018. godinu bilo je prijavljeno ukupno 98 studenata. Uslove konkursa nije ispunilo 46 studenta i to: na I ciklusu studija -34 studenta, na II ciklusu studija -5 studenata i na III ciklusu studija – 7 studenata.

Konačna rang-lista stipendista utvrđena je u skladu sa Pravilnikom o dodjeli studentskih stipendija (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 99/18), a dostupna je na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

Potpisivanje ugovora sa studentima kojima je dodijeljena stipendija obaviće se u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. februara 2019. godine, od 9,00 do 16,00 časova u prostorijama Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Trg Republike Srpske 1, lamela A, četvrti sprat, kancelarija 30.

Konačnu rang-listu stipendista pogledajte ovdje.

 Ostavite komentar: