Obećanja rukovodstva UKC-a RS! Šerbedžija: Nijednom medicinaru neće smanjiti platu

Povodom navoda o smanjenju plata medicinskim radnicima u UKC Republike Srpske, predstavnici strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara imali su sastanak sa rukovodstvom UKC-a.

Kako kažu, nijednom radniku neće biti smanjena plata na bilo koji način.

“Mi smo jutros imali sastanak sa profesorom Vladom Đajićem i sa menadžmentom najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, UKC, i dobili smo uvjerenje da nijednom radniku neće biti smanjena plata ni na koji način. Čak se intenzivno radi na povećanju tih primanja radnika u UKC-u”, kaže predsjednik strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Mirko Šerbedžija.

Naveo je i da su razne spekulacije su kružile medijima.

“Međutim, i mi sami, da bi bili sigurni da do toga neće doći, danas smo imali sastanak i iz UKC, od profesora Đajića, nam je garantovano, da nijednom radniku neće biti smanjena nijedna marka. Ovo je samo pronađen modul da se i plate i dežurstva mogu isplaćivati do pronalaska sistemskog rješenja za sve radnike”, kaže Šerbedžija.

U toku je izrada Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a strukovni sindikat je iznio i svoje predloge za način rješavanja dežurstava i pripravnosti, a te predloge je podržao i direktor UKC Srpske, Vlado Đajić.

“Cilj je da se konačno nađe način za isplatu dežurstava, isplatu pripravnosti, i za njihovo stavljanje u upravne okvire”, zaključuje Šerbedžija.

Ostavite komentar: