Obavještenje o izabranim zdravstvenim ustanovama – apotekama i uputstvo za rad u okviru akcije „Niste sami“ DOSTAVA LIJEKOVA

Grad Banjaluka od danas, poslije životnih namirnica, u okviru akcije „Niste sami“ organizuje i dostavu lijekova za osobe starije od 65 godina.

U vezi sa tim, objavljujemo pregled izabranih apoteka, kao i način dostave lijekova za starije od 65 godina života:

Pregled izabranih apoteka prema zonama dostave:
  • Centar – Nova varoš – „Crvena apoteka“, Kralja Petra I Karađorđevića 32, tel. br. 051 490 884;
  • Borik – „Moja apoteka“, Apoteka Merkator, Aleja Svetog Save br. 69, tel. br. 051 314 275;
  • Obilićevo – Starčevica – apoteka „B farm“, Carice Milice br. 17a, tel. br. 051 460 554;
  • Rosulje – Petrićevac – apoteka „Anafarm 4“, Kralja Petra II bb, tel. br. 051 303 200;
  • Lazarevo – „Moja apoteka“ – Apoteka 22. april, Ilije Garašanina br. 4, tel. br. 051 329 850.

Navedene zone su okvirne odrednice, a dostavljači će pokrivati šire područje oko ovih naselja.

LIJEKOVI KOJI SE DOSTAVLJAJU: Izabrane apoteke vrše izdavanje lijekova sa pozitivne liste, kao i izdavanje i prodaju lijekova koji nisu na listi Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske ili čiji je režim izdavanja „Bez recepta“.

NAČIN PRIJEMA PORUDŽBINA: Osoba telefonom kontaktira svog porodičnog ljekara, odnosno ambulantu porodične medicine u kojoj je registrovan i naručuje lijek. Nakon prijema porudžbine ambulanta porodične medicine javlja apoteci određenoj za područje gdje građanin stanuje o kojem lijeku se radi, ime i prezime građanina, adresu i kontakt telefon (elektronskim putem), a naknadno apotekar fizički preuzima izdate recepte prema sopstvenoj dinamici.

PRIPREMA POŠILJKE: Apoteka priprema pošiljku sa dodatnim instrukcijama od strane apoteke o načinu upotrebe lijeka, fiskalnim računom, te podacima potrebnim za dostavu.

NAČIN DOSTAVE: Dostavu lijekova organizuje Grad Banja Luka u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama bez dodatnih troškova dostave za apoteke ili građane. Poslove dostave obavlja dostavljački servis „Ceger“.
Dostavljač građanima dostavlja lijek i vrši naplatu na osnovu izdatog fiskalnog računa i preuzima recept u slučaju kada je on kod osobe koja preuzima lijek. Građani plaćanje mogu izvršiti u gotovini ili putem platnih kartica.

VRIJEME PRIJEMA PORUDŽBINA I DOSTAVE: Lijekovi se mogu poručiti svakog dana osim nedelje. Dostava lijekova vrši se narednog dana u odnosu na porudžbinu, svakog dana osim nedeljom, i to u jutarnjim časovim

PLAĆANJE PREMA APOTEKAMA: Dostavljač i apoteke zaključuju ugovor na osnovu kojeg se reguliše isplatu sredstava naplaćenih na osnovu dostavljenih lijekova i izdatih fiskalnih računa.
Kontakt osoba je: Boris Tomić, „Ceger“, na telefon: 065 778 811.

Zdravstvene ustanove – apoteke kroz ovaj servis mogu vršiti distribuciju lijekova sa režimom izdavanja na recept, lijekova koji se izdaju bez recepta i drugih artikala iz svoje ponude.

Prihvataju se recepti izdati od svih ambulanti porodične medicine (javne ili privatne) koje imaju potpisan ugovor sa FZO RS, a u zavisnosti od toga u kojoj ambulanti je građanin prijavljen.

Za sada, pravo na ovaj način dostave lijekova imaju isključivo osobe starije od 65 godine.

U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima pitanja se mogu poslati na adresu el. pošte kabineta gradonačelnika.

 

Izvor:(FZO RS)

 Ostavite komentar: