Novi udar na kućne budžete: Nakon svega poskupljuje i kozmetika u Srpskoj

U jeku poskupljenja mnogih proizvoda i usluga, građanima u novoj godini kuca na vrata novi rast cijena. Ovog puta u pitanju su kozmetičke usluge.

Prema saznanjima ATV portala, u posljednje vrijeme povela se polemika između kozmetičkih salona oko poskupljenja njihovih usluga s obzirom na rast cijena materijala koje koriste.

Neki kozmetičari iz glavnog grada Srpske su već digli cijene, a neko će to učiniti poslije nove godine a neko će se ipak držati istih cijena uprkos drugim poskupljenjima.

Kozmetičarka Tanja M. kaže da je ona morala da digne cijene svojih kozmetičkih usluga za pet do 10 odsto.

“Dobavljači koji nam dostavljaju proizvode potrebne za naš rad digli su cijene, a najavili su da će rasta biti i naredne godine. Na osnovu toga moramo i mi da korigujemo cijene”, rekla je ona.

Da se priča o povećanju cijena kozmetičkih usluga potvrdili su i iz kozmetičkog salona “Princess”.

“U ovom trenutku nismo podigli cijene, ali to ne znači da nećemo. Za očekivati je da će doći do rasta cijena naših usluga ukoliko se nastavi poskupljenje materijala”, naveli su iz ovog kozmetičkog salona.

Ipak, postoje oni koji ne žele da koriguju cijene svojih usluga zbog svojih klijenata, jer bi u suprotnom mogli da izgube i određen broj stalnih mušterija.

“Svjesni smo da rastu cijene materijala potrebnih za izvršenje naših usluga. Ipak, mi za sad nećemo dizati naše cijene jer bi to moglo dovesti do gubitka naših stalnih mušterija, što svakako ne želimo. Eventualno, mogli bi dići cijene na nekom minimalnom nivou”, rekli su iz kozmetičkog salona“Capelli”.

Ostavite komentar: