Nova peticija Trivićeve i Stanivukovića: Traže objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru RS

Pod sloganom “Znanjem za Srpsku” poslanici PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić i Draško Stanivuković pokrenuli su danas novu peticiju kojom traže provjeru diploma zaposlenih u javnom sektoru.

– Ako je uprava javna diplome ne mogu biti tajna. Pokrenuli smo građansku inicijativu za provjeru svih diploma u javnom sektoru jer to žele svi oni koji su uložili mnogo truda, rada, znanja i odricanja i pošteno stekli svoje diplome. Znanjem za srpsku je naša parola jer ne dozvoljavamo da neko kupi minimalno naših 17 godina obrazovanja – poručio je Stanivuković.

– Sutra od 10 časova na Trgu Krajine možete potpisati peticiju i na taj način dati svoje učešće u ovoj ideji da zajedno stvaramo pravedni sistem. To žele i oni koji rade i u javnom privatnom sektoru ali i oni koji ne rade nigdje zbog ovih koji imaju ovakve diplome – dodao je on.

– Pod sloganom “Znanjem za Srpsku” od sutra i zvanično započinjemo sa potpisivanjem peticije kojom tražimo provjeru diploma zaposlenih u javnom sektoru. Peticiju možete potpisati tokom čitave sljedeće sedmice na Trgu Кrajine od 10 do 14 časova, i u drugoj smjeni od 16 do 20 časova – poručila je Trivićeva, te dodala da očekuju podršku građana.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: