Nova atrakcija! Odbornici dali “zeleno svjetlo” turističkom voziću na ulicama Prijedora

19.05.2021. | 20:10

Odbornici Skupštine grada Prijedora jednoglasno su danas usvojili odluku o obavljanju posebnog prevoza turističkim vozićem na području ovog grada.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić rekao je da se privrednik koji se bavi prevozom obratio Gradskoj upravi i predložio trasu kojom bi saobraćao turistički vozić, što bi bila nova turistička usluga, odnosno unapređenje turističke ponude.
“Ovaj vozić trenutno radi na Mrakovici, uz saglasnost Nacionalnog parka ‘Kozara’, a za rad na području grada potrebna je saglasnost Skupštine grada”, rekao je Kabić u obraćanju odbornicima.
On je rekao da je riječ o prevozu u komercijalne svrhe, podnosilac zahtjeva tražio je šetalište, ali da Odjeljenje nije moglo podržati tu dionicu zbog bezbjednosti.
“Što se tiče sugestija da vozić saobraća kroz Stari grad, kao i da ima drugih privrednika zainteresovanih za ovu vrstu usluge, pružaoci usluga se vjerovatno rukovode ekonomskom opravdanošću, s tim da saglasnost na korištenje magistralnih puteva mora dati preduzeće `Putevi Republike Srpske`”, rekao je Kabić.
Turistički vozić saobraćaće trasom Trg majora Zorana Karlice-Miloša Obrenovića-Vuka Karadžića-Nikole Pašića-Svetosavska-Prote Mateja Nenadovića-Kralja Petra Prvog oslobodioca-Uskočka-Svetosavska-Nikole Pašića-Akademika Jovana Raškovića-Miloša Obrenovića-Trg majora Zorana Karlice.
Poseban prevoz turističkim vozićem na unaprijed utvrđenoj trasi saobraćaće tokom turističke sezone.