Nije odobren skup “Pravda za Davida” 21. aprila na Trgu Krajine

20.04.2019. | 10:24

Policija nije izdala dozvolu fizičkom licu koje je predalo zahtjev za održavanje mirnog skupa „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine u Banjaluci 21. aprila. Iz grupe „Pravda za Davida“ podsjećaju na riječi ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača o zabrani okupljanja.

Policijska uprava Banja Luka nije dala saglasnost za održavanje skupa „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine 21. aprila. Iz grupe Pravda za Davida poručuju da je dozvolu za održavanje mirnog okupljanja tražilo fizičko lice, kao što je to bilo i u prethodnom slučaju, kada takođe nije dozvoljen skup na trgu.

Ovaj put nije predala grupa „Pravda za Davida“, nego je predalo građansko civilno lice. Dobijena je odbijenica identična prošloj. Razlog 25.decembar, 30.decembar, nemiri i ostalo. Pa mogli su se bar udostojiti da napišu zbog Dana Banjaluke, zbog svega planiranog da nije odobreno, već je tačno i decidno napisano. Znači da grupa „Pravda za Davida“ nije tačno ono što kaže ministar, da se mi imamo pravo okupiti. Mi smo etiketirani, stavljena nam je meta na čelo i nemamo pravo da se okupimo”, kazao je Dragan Davić iz Pravde za Davida.

Dabić kaže da je odbijenica jasna poruka i stav da građani nemaju pravo da iskažu svoje nezadovoljstvo i da podignu glas. Poručio je da je 21. april određen kao termin jer su željeli da podsjete na prvi veliki skup koji se održao prije tačno godinu dana zbog nerazjašnjenog ubistva Davida Dragičevića.

Uprkos nedopuštanju okupljanja na Trgu Krajine, građani su nastavili mirno okupljanje ispred hrama Hrista Spasitelja i 389. dan poručili da odustajanja nema.

 

Izvor:(BN TV)