Neugodno! Putnici iz BiH nisu mogli ući u avion bez negativnog testa, kompanija se izvinila

Avio-kompanija “Eurowings” uputila je izvinjenje državljanima BiH kojima je bio onemogućen let iz Štutgarta za Sarajevo, saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

U saopštenju se pojašnjava da je ovo ministarstvo putem Ambasade BiH u Berlinu kontaktiralo tokom dana predstavnike njemačkih institucija i “Eurowingsa” nakon što putnicima, državljanima BiH, nije omogućeno da u Štutgartu bez negativnog PCR testa uđu u avion te avio-kompanije na letu za Sarajevo.

Direkcija “Eurowingsa” danas je uputila izvinjenje zbog neprijatnosti koje su državljani BiH na tom letu imali zbog navedenog slučaja.

Iz ove kompanije su naveli da će svim putnicima, na njihov zahtjev, biti prebukirane karte, dok eventualna ostala materijalna obeštećenja i slično, mogu biti predmet ličnog zahtjeva avio-kompaniji “Eurowings” ili predmet parničnog postupka pred njemačkim sudovima.

Ambasada BiH u Berlinu obavijestila je sve državljane BiH koji su imali neprijatnosti na aerodromu u Štutgartu o kontaktima sa njemačkim vlastima i direkcijom avio-kompanije “Eurowings”, te da su Ambasada u Berlinu kao i Generalni konzulat u Štutgartu, u skladu sa svojim ovlaštenjima, na usluzi svim državljanima BiH kojima je potrebna konzularna pomoć.

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara podsjeća da državljanima BiH, prilikom ulaska u BiH, osim pasoša BiH, nije potreban nikakav dodatni dokument, pa ni potvrda negativnog testa na virus korona.

Ostavite komentar: