Neodgovorno ponašanje na pružnom prelazu Zalužani: Kamion ugrozio bezbjednost saobraćaja VIDEO

11.06.2024. | 13:02

Nadzorne kamere Željeznica Republike Srpske na prelazu Zalužani snimile su kamion koji je nepoštovanjem svjetlosne i zvučne signalizacije ugrozio bezbjednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja.

“U četvrtak 06.06.2024. godine na putnom prelazu “Zalužani”, vozač kamiona je ne poštujući drumsku kao i aktiviranu svetlosno – zvučnu signalizaciju, ugrozio kako sopstvenu, tako i bezbednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja. Saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se bezbedno i na propisnoj udaljenosti zaustavimo, prilikom nailaska na putni prelaz”, ističu iz ŽRS u objavi na društvenim mrežama.

Navode da je neodgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju najčešći je uzrok nezgoda na putnim prelazima.

“Zato je neophodno iznova upozoravati na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će se samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji za posledicu mogu imati tragičan ishod. Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima. Zaustavite se ispred putnog prelaza! Voz uvek ima prednost!”, poručili su iz Željeznica RS.