Ne izlazite bez kišobrana! Prognoza o vremenu u BiH za posljednji radni dan sedmice

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno, na jugu Krajine i u Hercegovini sa više padavina, a u ostalim krajevima mjestimično kiša, na visokim planinama snijeg.

Jutro je od zapada do juga oblačno, mjestimično sa kišom, u sjevernoj polovini zemlje i na istoku promjenljivo do pretežno oblačno, a slabog mraza ima jedino na planinama na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se jače naoblačenje u svim predjelima, a u Krajini, posebno njenom južnom dijelu i u Hercegovini biće obilnijih padavina, dok je za ostale krajeve prognozirana kiša mjestimično.

Uveče i u noći ostaje sa kišom u južnoj polovini zemlje, a na planinama uz pad temperature, po visini može biti i snijega. Minimalna jutarnja temperatura vazduha od dva do osam, na planinama od minus dva, a najviša dnevna od četiri do 10, na sjeveru i sjeveroistoku koji stepen veća, na planinama od jedan stepen Celzijusov.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, duvaće umjeren vjetar, južnog smjera.

Temperatura vazduha izmjerena u šest časova

Tuzla tri, Zenica pet, Bijeljina i Doboj šest, Prijedor osam, Sarajevo devet, Banjaluka 12, Trebinje 13, te Neum 14 stepeni Celzijusovih.

Ostavite komentar: