Natalija Trivić: Opravdano ulaganje u područna odjeljenja škola

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić danas je u banjalučkom naselju Novoselija posjetila Područno odjeljenje Osnovne škole “Milan Rakić” koje je dobilo nov namještaj za učionice nižih razreda, ističući da su sredstva obezbijeđena iz programa investicija u školsku infrastrukturu.

“Infrastrukturna ulaganja smo prema pojedninačnim zahtjevima škola planirali tamo gdje je najpotrebnije, a prioritet Ministarstva će i dalje biti da ulaže u one škole koje imaju potrebe za osnovnim infrastrukturnim ulaganjima, koji diktiraju uslove rada, a, s druge strane, imaju dovoljno učenika”, rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je istakla značaj što ovu školu pohađaju i učenici koji su prvaci iz oblasti informatike i muzike, te da se isplati svako ulaganje u poboljšanje uslova u kojima ti učenici rade, jer su oni budućnost društva.

Direktor Osnovne škole “Milan Rakić” Danijela Mirković rekla je da će novi namještaj za učionice mnogo značiti za učenike ove škole, koja je izgrađena 1965. godine i u kojoj su uslovi, počevši od stolarije pa do namještaja, u veoma lošem stanju.

Ona je zahvalila resornom ministru na prepoznavanju problema i potreba za poboljšanje vaspitno-obrazovnog procesa u ovoj školi.

“Veliki problem nam predstavlja i stolarija, ali se nadam da ćemo u saradnji sa Ministarstvom i drugim institucijama aplicirati za određene projekte, kako bismo riješili i ovaj problem koji zahtijeva velika finansijska ulaganja”, rekla je Mirkovićeva.

Ona je navela da područnu školu u Novoseliji pohađa 85 đaka, u centralnoj školi u Karanovcu ima 193, a u područnom odjeljenju u Ljubačevu 12 učenika.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske ocijenila je da je opravdano svako ulaganje u područna odjeljenja škola, naročito u ona koje pohađa veliki broj učenika.

Trivićeva, koja je danas posjetila područno odjeljenje čelinačke Osnovne škole “Miloš Dujić” u naselju Opsječko, rekla je da je ovom odjeljenu bio neophodan nov namještaj za učionice, koji je uručen školskom rukovodstvu.

“Veliki značaj je i to što u ovoj područnoj školi ima sve više đaka, koji postižu zavidne rezultate”, navela je Trivićeva i istakla značaj ulaganja u unapređenje uslova u kojima đaci uče, kako bi postizali još bolje rezultate.

Direktor Osnovne škole “Miloš Dujić” u Čelincu Siniša Begović rekao je da je u područno odjeljenje ove škole u naselju Opsječko stigao namještaj za dvije učionice.

“Riječ je o 28 stolova i 56 stolica, koji će biti značajan motiv za učenike i nastavnike da što bolje uče”, rekao je Begović.

Prema njegovim riječima, ovo područno odjeljenje u naselju Opsječko obuhvata veliko područje, te ima 76 učenika, a svake godine ima najmanje 15 prvačića.

“Naša vaspitno-obrazovna ustanova redovno učestvuje i na republičkim i regionalnim takmičenjima, na kojima učenici postižu odlične rezultate i na pravi način predstavljaju našu lokalnu zajednicu”, naveo je Begović.

 

Izvor:(SRNA / RTRS)

 

Ostavite komentar: