Nastava na daljinu do 14. decembra: U Srednjoškolskom centru zaražena dva profesora

U Srednjoškolskom centru u opštini Kostajnica potvrđena je zaraza dva profesora korona virusom zbog čega je prekinuta nastava u školskim klupama i zamijenjena je onlajn nastavom.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kostajnica kažu da su odluku o nastavi na daljinu donijeli nakon preporuke epidemiologa i da će trajati 14 dana, odnosno do 14. decembra.

“Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske je dala saglasnost za ovakav vid odvijanja nastave. Nastava na daljinu će se održati putem internet stranice škole i raznih platformi. Po isteku perioda od 14 dana direktor Srednjoškolskog centra može da napravi procjenu da li da se ovakav vid nastavi do kraja polugodišta”, saopštili su iz Štaba.

Oni su apelovali na građane da poštuju sve propisane higijensko-epidemiloške mjere kako bi sačuvali sebe i druge.

Iz Komunalnog preduzeća “Komunalno” iz Kostajnice obavijestili su korisnike komunalnih usluga vodosnadbijevanja i odvodnje otpadnih voda da zbog pogoršane epidemiološke situacije, a radi zaštite radnika i korisnika komunalnih usluga, neće popisati utrošenu vodu.

“Obračun utroška vode za mjesec novembar 2020. godine vršiće se na osnovu prosječne potrošnje”, poručili su iz “Komunalnog”.Ostavite komentar: