Napustila posao u kozmetičkom salonu: Jelena uživa u vožnji šleperima

20.03.2024. | 17:01

Jelena Petrović iz Zaječara je još kao mala uz oca automehaničara zavoljela kamione, te je poziv vozača na neki način uvek priželjkivala.

Danas je jedina žena vozač u preduzeću i, kako kažu njene kolege, jedan je od boljih vozača kamiona teškaša. Kada je neko pogleda – krhku i nježnu, niko ne bi ni pomislio da je 24-godišnja Jelena Petrović kozmetički salon u kome je provela radeći pet godina, zamijenila volanom kamiona teškaša marke “volvo”, koja je njena najveća ljubav za sada.

“Nije nam bilo čudno kada je došla”

Kako i sama kaže, konačno je uspela da pronađe sebe i ostvari svoj dugogodišnji san, da postane vozač kamiona i to ne je bilo kakav, već kako njene kolege kažu, jedan od najboljih.

– Malo je neobično, ali koleginica Jelena se super snašla, odlično vozi, radi svoj posao kada treba. Nije nam bilo čudno kada je došla. Nemamo nikakav strah – priča Jelenin kolega za TV Prva.

Budući da je ona jedina žena vozač kamiona kipera petoosovinca među desetak kolega, u početku je svima bilo malo čudno. Inače će uspjeti jer ipak je to težak i prljav posao za jednu mladu devojku. Međutim, Jelena je vrlo brzo pokazala da za nju tajni nema i da ovaj posao obavlja sa puno ljubavi i odgovornosti.

– Za sad je super, odlično se snalazim. Kod nas u kraju su žene baš redovni vozači, tako da za sada je sve okej – kaže Jelena.

“Ponekada zna da bude teško”

Iako jako dobro barata volanom, Jelena kroz smijeh kaže da je jedan osvojio njeno srce. Pored kamiona marke “mercedes”, “volvo” joj najbolje leži, pa kada prođe ulicama Zaječara, ljudi je pozdravljaju, jer više nikome nije čudno kada je vide u kabini ovog drumskog diva, već je svima jako drago.

Na pitanje kako je raditi okružena muškaraca, Jelena kaže:

– Pa, iskreno, nadala sam se da će biti teško, međutim kada su kolege dobre, onda ništa nije teško. Kada su pre svega dobri ljudi, sve je puno lakše i lepše. Bude ponekad teško, na primer kada je veći kvar pa onda mora da se čeka majstor. Kada je žena sama, nije baš prijatno, ali to su neke retke situacije koje se dese – rekla je Jelena i dodala:

– Ja sam po struci mašinski tehničar, se oko mehanike dobro snalazim pored oca. Od malena sam i oko kamiona, i oko mehanike bila tu sa njim u garaži, tako da mi ništa nije strano – kaže ona.

Hrabra Jelena Petrović pravi je primjer da žene danas ne treba da brinu kada je posao u pitanju. Za njih mesta ima svuda.

Kurir.rs/Blic/TV Prva