Nakon hapšenja Zeljkovića oglasili se iz IJZ: Nastavljamo sa redovnim aktivnostima

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske već 24 sata je u fokusu javnosti zbog hapšenja direktora ove ustanove, Branislava Zeljkovića, ali kako kažu nastavljaju dalje sa redovnim aktivnostima.

Zeljković je saslušan danas u policiji u vezi sa milionskim malverzacijama oko javnih nabavki, a iz Instituta su se povodom ovih dešavanja oglasili saopštenjem.

“Institut za javno zdravstvo Republike Srpske nastavlja da, kao i do sada, nesmetano obavlja svoje redovne aktivnosti definisane zakonima iz oblasti zdravstvene zaštite, zaštite stanovništva od zaraznih bolesti kao i drugim aktima te statutom ove ustanove, sa posebnim akcentom na vakcinaciju protiv COVID-19 i praćenje provođenja protivepidemijskih mjera kad je virus korona u pitanju”, poručili su u saopštenju.

Povodom istražnih aktivnosti MUP-a Republike Srpske i Republičkog javnog tužilaštva u vezi sa nabavkama medicinske i zaštitne opreme, iz Instituta za javno zdravstvo RS poručuju da su i dalje na raspolaganju nadležnim organima.

MUP RS juče je obavio pretrese na više lokacija, među kojima je i Institut, a zbog zloupotreba u postupku javnih nabavki. Tokom jučerašnje akcije uhapšeni su Dragan Dubravac, Slavko Bojić i Saša Marković, direktor turističke agencije Travel4fun, a direktor Instituta Branislav Zeljković danas se predao policiji.

Ostavite komentar: