Nakon 12 sati operacije uklonjen mu tumor: Otac se konačno vraća svojim mališanima zdrav

Sanjanin Amir Bajrić (43) uspješno je operisan na klinici u Istanbulu, nakon što je prije nekoliko dana primljen u tu zdravstvenu ustanovu. Dobra vijest je da liječnici smatraju kako je operacija u potpunosti uspjela, a Bajrić se trenutno oporavlja.

Operativni zahvat je potrajao oko 12 sati i radilo se o operaciji koja se smatra jednom od najkomplikovanijih u oblasti hirurgije, a tokom operativnog zahvata hirurzi su Bajriću uspješno uklonili tumor na glavi gušterače.

Prije nekoliko dana on je otputovao u Tursku, gdje je hospitalizovan, a u međuvremenu ljekari na pomenutoj klinici obavili su sve neophodne zdravstvene preglede i pretrage te je magnetnom rezonancom utvrđeno kako nije došlo do širenja tumora.

Bajrić je još jednom zahvalio svim ljudima koji su proteklih sedmica učestvovali u humanitarnim akcijama kako bi se prikupila neophodna sredstva za njegovo liječenje u iznosu od 35.000 evra.

Podsjećanja radi, njemu nedavno dijagnostikovan tumor na glavi gušterače, a s obzirom na limitiranost domaćih zdravstvenih kapaciteta, pojavila se mogućnost da operacija bude izvedena u Istanbulu, u jednoj od tamošnjih klinika, što je na kraju realizovano.

Zbog mogućnosti širenja i ekspanzije tumora vrijeme je bilo bitan faktor, pa je neophodna sredstva trebalo što prije sakupiti. U humanitarnu akciju za pomoć ovom ocu dvoje maloljetne djece uključio se veliki broj građana u zemlji i inostranstvu, pa je naposljetku osiguran neophodan novac za liječenje, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: