Na putevima RS saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima

U većem dijelu RS saobraća se po pretežno suvom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog jutarnje magle.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Na putevima na kojima se izvode radovi saobraća se nešto sporije uz obavezno poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Sutra18.09.2019. u vremenu od 10:00 do 16:00 časova zbog minerskih radova doćiće do privremene obustave saobraćaja na magistralnom putu M-18 Krupac-granica RS (Bogatići), na lokalitetu MHE “Krupac”na rijeci Željeznici u Krupcu.Saobraćaj će regulistai privremeno postavljena saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-16, na dionici od Prijedorske petlje do Klašnica, zbog čega se u vremenu od 07.00 do 18.00 časova saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, pa se vozači mole za oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-16 Banjaluka-Prnjavor, na dionici od hotela Ćubić do Klašnica, aktuelni su radovi na sanaciji kolovoza, svakim radnim danom od 08.00 do 16.00 časova, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

BANJA LUKA

Zbog sprovođenja aktivnosti, a povodom održavanja manifestacije “Evropske sedmice mobilnosti – Dan bez automobila” koji se obilježava u okviru Evropske sedmice mobilnosti, od 16.09. do 20.09.2019. godine u vremenskom periodu od 18:00 do 21:00 časova, i od 21.09.2019. godine od 18:00 časova do 23.09.2019. godine do 06:00 časova, biće potpuno obustavljen saobraćaj za sva motornih vozila, u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Trga srpskih vladara do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać.

FEDERACIJA BiH

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH jutros nema dužih čekanja na prelazak granice.

Više informacija o stanju na putevima RS i FBiH možete pročitati ovdje

 

(BL PORTAL)

Ostavite komentar: