Na GP Gradiška pojačan intenzitet saobraćaja

Na graničnom prelazu Gradiška pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH. Savjet vozačima da koriste prelaze Gradina i Kozarska Dubica.

Na GP Gradiška pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH, pa preporučujemo korištenje GP Gradina i Koz. Dubica, gdje nema dužih čekanja na prelazak granice.Pojačan je saobraćaj na izlazu i na GP Velika Kladuša i Orašje, dok na ostalim graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Auto-moto savez Republike Srpske pustio je u rad video kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS RS upoznaju sa stanjem saobraćaja na tim graničnim prelazima. Vozači koji kreću na put van granica BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na deset graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj. AMS RS poziva vozače da, prije polaska na putovanje van BiH preko navedenih graničnih prelaza, provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

Ostavite komentar: