MUP RS: Zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 7,5 tona

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Draksenić-granični prelaz Donja Gradina i magistralnom putu Draksenić-Gradiška danas je na snazi zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila ukupne mase veće od 7,5 tona.

Zabrana će trajati do 17.00 časova, s ciljem bezbjednosti učesnika komemorativnog skupa u Donjoj Gradini koji se organizuje povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Zabranom, koju je naredio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, nisu obuhvaćena teretna vozila koja će biti angažovana u pomenutim aktivnostima.

Povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, do ponoći 2. maja zabranjen je i prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice, za ove dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

 

 

Ostavite komentar: