MUP RS: Veliki broj kadeta i ove godine u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Kadeti Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova danassu, u okviru obilježavanja Krsne slave MUP-a, Svetog Arhanđela Mihaila, započeli akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u kojoj će učestvovati oko 300 kadeta.

Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman istakao je da Ministarstvo akcijama dobrovoljnog davanja krvi afirmiše humanu stranu policije, te da je posebno važno što u njoj učestvuje veliki broj najmlađih pripadnika. Osim toga, kadeti će obrok koji dobijaju nakon darivanja krvi pokloniti Domu za djecu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ u Banjaluci.

Kadeti XXI klase Slađana Bulić i Bojan Arbutina posebno su naglasili zadovoljstvo zbog toga što u ovoj humanoj akciji učestvuju zajedno sa svojim kolegama i da je veoma važno što je što se ovako veliki broj kadeta odazvao.

Direktorica Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Gordana Guzijan naglasila je važnost organizovanih akcija davalaštva krvi poput ove kako bi se zalihe krvi popunile u predprazničnom periodu, kada obično dolazi do povećanih potreba za krvlju.

Kadeti Policijske akademije organizovano dva puta godišnje učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, povodom Dana policije i povodom Krsne slave, navodi se u saopštenju MUP RS.

 

(BL PORTAL)

 Ostavite komentar: