MUP RS: Od 15. do 18. avgusta pojačane kontrole brzine kretanja vozila i vožnje pod uticajem alkohola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovešće od 15. do 18. avgusta 2019. godine na području cijele Republike Srpske pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i kontrolu učešća u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Naime, prošle godine najviše lica je smrtno stradalo upravo u avgustu mjesecu (25), dok je ove godine u mjesecu julu smrtno stradalo 18 lica, što je za tri lica više nego u julu prošle godine,

Analizirajući uzroke 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo 25 lica u mjesecu julu i avgustu ove godine godine, evidentno je da je najčešći uzrok, bila nepropisna i neprilagođena brzina (45%), dok je u 21 % slučajeva utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu kod vozača.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a naročito na vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa, da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.Ostavite komentar: