MUP RS nastavlja sa pojačanim kontrolama brzine kretanja vozila i vožnje pod uticajem alkohola u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovodiće u periodu od 01. do 05. avgusta 2019. godine, na području cijele Republike Srpske, pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača na psisustvo alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Na osnovu rezultata četverodnevne akcije koju su policijski službenici MUP-a Republike Srpske sproveli od 18. do 21. jula, može se konstatovati da je broj ovih prekršaja izuzetno velik, obzirom da je evidentirano 5.180 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i 822 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola.

Samo u toku ovog mjeseca u saobraćajnim nezgodama je smrtno stradalo 16 lica, a najčešći uzrok ovih saobraćajnih nezgoda bila je neprilagođena brzina. Takođe, u mjesecu avgustu prošle godine, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 25 lica.

Kako bi se prekinuo ovaj negativan trend, MUP Republike Srpske još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju, naročito na vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa te da svojim neodgovornim ponašanjem ne ugrožavaju svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju.Ostavite komentar: