Muke mještana zbog pilane: Nekad mirno naselje danas puno buke, prašine i nereda VIDEO

Nekad mirno naselje, danas puno buke, prašine i nereda. Tako mještani nekoliko ulica u Kotor Varošu opisuju sadašnje stanje za koje krive obližnj pilanu preduzeća “Fagus”.

Kamioni svakodnevno prolaze, uništavaju ulicu, a zbog drobljena balvana buka i prašina su nesnosni, kažu mještani. Sa protesta poručuju su se obraćali vlasniku pilane i lokalnim vlastima ali da odgovora nema.

“Oni su sada na ovaj lokalitet dovezli te balvane i drobe ih u briket, pelet, ne znam ni ja već šta i to je nemoguće više. U ovako naseljenom mjestu izvoditi te radove stvarno je van pameti. Ne možemo izaći pred svoju kuću, ne možemo otvoriti prozore, djeca i unučad se ne mogu igrati, od prašine nam se kuća ne vidi”, pričaju mještani.

Vlasnik firme nije odgovarao na pozive. Poslovođa se javio i rekao da nije u Kotor Varošu i da nije u prilici da bilo šta komentariše. Govorili su nezadovoljni mještani.

“Mi smo prinuđeni da blokiramo ulicu ako se nastavi dalji rad. Oni danas nisu došli, vjerovatno su saznali da ćemo mi to obustaviti”, rekao je Boban Karupović, organizator protesta.

“Navukao je klada dvije godine ne može ovo zdrobiti, a mi ne možemo živjeti od buke niti djeca mogu spavati”, istakao je Stanislav Škrbić, mještanin.

Ulicom dnevno prođe i do 15 kamiona, pričaju mještani. Kažu da su sami finansirali dio asfalta koji neće moći da izdrži težinu velikih mašina. Poručuju da nisu protiv vlasnika ni pilane i da samo traže da se problem nekako riješi, piše ATV.Ostavite komentar: