Mostarka statusom digla Sarajlije na noge: Moram da nađem vašeg sugrađanina

Na jednoj klupi u Sarajevu desilo se nedavno nesvakidašnje udvaranje. Djevojka je ostala očarana pa muškarca traži preko Facebooka, da li će ga naći?

Desilo se iznenada, a bilo je toliko silovito da se ona odmah zaljubila.

I počelo je ovako:

– Drage Sarajlije i Sarajke, ja sam se zaljubila u jednog vašeg sugrađanina. Iz Mostara sam i u prelijepom Sarajevu živim i radim.

Izašla sam pred veče u šetnju sa svojim ljubimcem. Znate već ritual, drvo, gore nogica, a ja, klupa i cigarica.

Po belaju upaljač neće pa neće. U tom trenutku prolazi pored mene momak neki, upitam ljubazno…

Kad mangup pogleda me u oči ( ja se zaledila) i sjede pored mene. Vadi cigare i upaljač. Pruža mi ruku da se upoznamo, moram priznati da volim onako jak muški stisak ruke – piše na Fejsbuk stranici Spotted: Sarajevo koja je prenijela njenu priču.

A poslije onog “jakog stiska muške ruke” ovo je uslijedilo:

– Razgovor naš je trajao možda 10 minuta. Mislila sam da sam pametna i da znam sve, ali nakon ovog večeras sama sebe sam demantovala.
Nije mi buljio u noge, grudi i tako dalje. Baš me gledao u oči i lekciju mi je održao.

S obzirom da sam bila u haljinici. I očekivala sam klasično muntanje.

I evo citiram ga: “Mojne, seko, sama izlaziti, moje Sarajevo se promjenilo, ima evo baš ovdje na Stupu migranata, čuvaj mi se okano, pored njih tu je naša bagra. Imaš, eno preko puta, džamije armi šop, kupi sebi suzavac.

Ja ga znači slušam i gledam onako baš lijepog .

Moj pas mi je već u krilu i gledamo ga… – napisala je.

Šarm Sarajlije je odradio svoje.

– Kad odjednom ustade sa one klupe, baci opušak cigare u kanalizaioni otvor na putu, priđe mi i poljubi mi “kreten” ruku, pomilki mog psa i onim očima garavim i ustima medenim mi reče: “Seko, pamet u glavu, ja volim Mostar, vašu raju, mi smo braća.

Baš ima onu pravu priču, toplu sarajevsku. Još zamuckuje kad priča. I ode “budala”, a ni broj mi nije tražio sve ga ne ubilo. Nadam se da ću ga opet sresti … – napisala je.

Ali osim ove romantične priče važan dio su i reakcije na nju: “Za promjenu nešto simpatično”, “Kako romantično… sve sam se nadao srećnom kraju, a ono ništa, hoću sljedeću epizodu”.

 

Izvor:(Radiosarajevo.ba)Ostavite komentar: