Moguće prisustvo salmonele: Tahini pasta od susama povučena iz prodaje

Trgovački lanac “DM” povukao je iz svojih prodajnih objekata tahini pastu od susama od 250 grama “dmBio” nakon što je vlastitom kontrolom proizvoda utvrđeno da se ne može isključiti mogućnost prisustva salmonele.

Riječ je o proizvodu sa rokovima trajanja do 21. i 25. februara 2025. godine, a povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz “dmBio” asortimana, niti na druge rokove trajanja ovog proizvoda, saopšteno je iz “DM-a”.

Sve kupce koji su već kupili proizvod sa ovim rokovima trajanja, iz “DM”-a pozivaju da ga prestanu koristiti i da, otvoren ili neotvoren, vrate u najbližu prodavnicu ovog lanca, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

Napominju da je rok trajanja istaknut na pakovanju.

Unos namirnice zahvaćene salmonelom može izazvati dijareju, bolove u stomaku, te povremeno povraćanje i blago povišenu temperaturu. Po pravilu tegobe nakon nekoliko dana prođu same, ali se u slučaju težih i dugotrajnijih simptoma potrebno posavjetovati sa ljekarom.

“Kvalitet proizvoda i bezbjednost kupaca za `DM` je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti, ali i zahvaljujemo na razumijevanju”, poručili su iz ove kompanije.

Dodatne informacije moguće je dobiti u odjeljenju nabavke “DM” na broj telefona 033/778-300.

Ostavite komentar: