Ministri Vanja Udovičić i Sonja Davidović uručili vrijednu sportsku opremu OŠ “Đura Jakšić” i Dječijem domu „Rada Vranješević“

BANJALUKA – Ministar porodice, omladine i sporta, Sonja Davidović i ministar omladine i sporta Srbije, Vanja Udovičić, uručili su danas vrijednu sportsku opremu OŠ „Đura Jakšić“ u Banjaluci i Dječijem domu „Rada Vranješević“, koja se sastoji iz dva gola za rukomet, dvije table sa obručom za koš, mreže za odbojku i 40 lopti.

Davidovićeva je navela da je cilj ovih aktivnosti da se mladi što više uključe u sport, te da se već u ranom uzrastu raduju sportskim aktivnostima i časovima fizičkog vaspitanja.

“Nastavićemo da radimo na popularizaciji i omasovljenju sporta, naročito među djecom, jer oni treba da budu dobar primjer svima”, rekla je Davidovićeva.

Ona je zahvalila Udovičiću za doniranu sportsku opremu, ali i posvećenost promociji sporta u Republici Srpskoj.

Ministar omladine i sporta Srbije, Vanja Udovičić, poručio je da mladima treba omogućiti što bolje uslove za bavljenje sportom, te da jačanje sportskih kapaciteta omogućava da budu dobar primjer svima i pokretačka snaga nacije.

Udovičić je, nakon uručenja sportske opreme rukovodstvu banjalučke Osnovne škole “Đura Jakšić”, rekao da je cilj ovih aktivnosti promocija rekreativnog i profesionalnog sporta, te da se školama i profesorima fizičkog vaspitanja omoguće što bolji uslovi za rad sa djecom.

“Sport je preduslov za zdravlje mladih, a tako i cele nacije. Na ovaj način želimo da podstaknemo decu da uđu u sistem školskog sporta. U tom smislu, neophodno je da društvo u prvi plan stavi položaj mladih i jačanje cjelokupnog sistema sporta”, rekao je Udovičić.

On je zahvalio ministru porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonji Davidović, na zalaganju da sport približi mladima, te da akcenat rada stavi na poboljšanje položaja mladih u društvu.

“Naša saradnja je vrlo intenzivna, a želimo da u narednom periodu kroz zajedničke akcije na nacionalnom, ali i na međunarodnom nivou, ojačamo saradnju i napravimo što bolje projekte”, rekao je Udovičić.

Direktor Osnovne škole “Đura Jakšić” Darko Tomić zahvalio je ministrima za posjetu, izrazivši uvjerenje da će to mališanima dati dodatni motiv da se bave sportom, ali i da će donacija značajno doprinijeti unapređenju nastavnog procesa časova fizičkog vaspitanja.

Oprema je namijenjena i banjalučkim osnovnim školama “Miloš Crnjanski” i “Stanko Rakita” i Osnovnoj školi “Majka Knežopoljka” u Knežici.

 

Izvor.(Vlada RS)

 

Ostavite komentar: