Ministarstvo prosvjete RS planira redovnu nastavu u narednoj školskoj godini

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji s Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske planira redovnu nastavu u narednoj školskoj 2020/21. godini, a nadamo se da će nam to dozvoliti epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

– Ministarstvo je u saradnji s Republičkim pedagoškim zavodom Republike Srpske, Radio-televizijom Republike Srpske i velikim brojem prosvjetnih radnika, u veoma kratkom vremenskom periodu obezbijedilo nesmetano odvijanje vaspitno-obrazovnog procesa tokom pandemije izazvane pojavom korona virusa u Republici Srpskoj. Zbog brzine i efikasnosti naših institucija smatramo da trenutno nije potrebno snimanje nastave na daljinu – kažu u Ministarstvu.

Riječ je o odgovoru Ministarstva prosvjete i kulture RS na upit Srpskainfo povodom informacija da će tokom ljetnog raspusta, ipak, biti snimana nastava na daljinu za narednu školsku godinu.
Naredna školska godina počinje 1. septembra 2020.

Ministarka prosvjete Natalija Trivić izjavila je prošle sedmice da se u Ministarstvu nadaju da će nastava naredne školske godine početi u klupama.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: