Ministar Rajčević potpisao ugovore sa stipendistima Fonda „Dr Milan Jelić“

​Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević potpisao je danas u Banjaluci ugovore sa nauspješnijim studentima o dobijanju stipendija Fonda “Dr Milan Jelić” za akademsku 2018/2019. godinu, i to na prvom ciklusu studija 121 ugovor, drugom 14 i trećem ciklusu studija osam.

Rajčević je istakao da se od najboljih studenata očekuje da radom i zalaganjem budu korisni za Republiku Srpsku, njen ekonomski razvoj i očuvanje nacionalnog identiteta.

– Ugovori su potpisani sa najboljim studentima koji su stipendisti Fonda”Dr Milan Jelić”. Do sada je za stipendiste ovog fonda izdvojeno više od 10 miliona KM, što je od velikog značaja – rekao je Rajčević.

On je naveo da će studenti na univerzitetima u Srpskoj dobijati 400 KM, studenti koji studiraju na univerzitetima u regionu 500 KM, oni koji su na prestižnim međunarodnim univerzitetima 800 KM, 5.000 KM za drugi ciklus studija i 10.000 KM za treći ciklus studija.

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Sonja Trbojević izrazila je zadovoljstvo što je dobila stipendiju Fonda “Dr Milan Jelić”.

– Ovo je velika čast za mene i moje kolege koje su dobile stipendiju. Imamo veliku odgovornost da opravdamo očekivanja, ali sam sigurna da ćemo biti uspješni kao i do sada – rekla je Trbojevićeva.

Student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dušan Pejić kaže da je teško biti najbolji uz veliki broj studenata i kvalitetnu konkurenciju, te da želi da radi u skladu sa očuvanjem identiteta srpskog naroda.

 

Izvor:(Vlada RS)

 

Ostavite komentar: