Mijatović pozdravio odluku Ministarstva prosvjete: Dodatno obrazovati postojeće kadrove

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srpske Srđan Mijatović pozdravio je najavljenu odluku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske koje u narednom periodu neće odobravati prekvalifikacije i dokvalifikacije iz drugih struka u zdravstvo, već samo unutar zdravstvene struke za drugo zanimanje, ocjenjujući da će takva politika doprinijeti kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga.

Mijatović, koji je i šef Povjereništva SPS za Bijeljinu, smatra da je dobro upoznat sa problemom nedostatka profesionalnih kompetencija zaposlenih koji su završili programe obrazovanja odraslih za zanimanja u zdravstvu.

“Problem svakako postoji i ovo je, može se reći, i dugo očekivan potez Ministarstva prosvjete i kulture. Svakako da će takva politika doprinijeti kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga u predstojećem periodu”, istakao je Mijatović.

Jasan stav resornog ministarstva: Nema prekvalifikacija iz drugih struka u zdravstvo

Prema njegovim riječima, i dalje ostaje problem trenutno zaposlenog zdravstvenog kadra koji ne raspolaže adekvatnim profesionalnim znanjem, odnosno kadra
koji je do sada zapošljavan na osnovu završenih programa obrazovanja za odrasle i prekvalifikacijama, navodi se u saopštenju SPS.

“Jedan od načina da se taj problem riješi jeste detekcija i dodatno obrazovanje postojećih kadrova koji imaju problem nedostatka profesionalnih kompetencija”, zaključio je Mijatović.

Ostavite komentar: