„Marš besmrtnog puka“ u Banjaluci 9. maja

U organizaciji Vlade Republike Srpske-Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i uz pomoć gradskih i opštinskih odbora SUBNOR-a, 9. maja, sa početkom u 11.00 časova, prigodnim kulturno-umjetničkim programom i polaganjem vijenaca, biće obilježen Dan pobjede nad fašizmom.

Centralno obilježavanje ovog događaja biće organizovano u Banjaluci, a počeće formiranjem kolone od 10.30 do 11.00 časova, koja će se kretati od Parka „Petar Kočić“ do Trga palih boraca („Marš besmrtnog puka“), gdje će biti održan ostali dio programa.

Ovaj „marš“ u kojem će učesnici u koloni nositi uvećane slike učesnika Drugog svjetskog rata, zastave ratnih jedinica iz NOR-a, transparente sa prigodnim porukam i slično, će predstavljati marš podsjećanja na poginule vojnike i civile iz NOR-a, koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma.

Sa ciljem obezbjeđenja što veće prisutnosti i odavanja počasti svim poginulim borcima i civilima u Narodno-oslobodilačkom ratu 1941-1945.godine, iz gradskog SUBNOR-a apeluju na sve, koji to žele, da im se pridruže na ovoj manifestaciji.

Svi zainteresovani, za detaljnija obavještenja mogu se obratiti u Gradski odbor SUBNOR-a Banja Luka, na telefon/faks broj: 051/211-985, 051/211-933.

Inače, „Besmrtni puk“ je međunarodna društvena akcija koja je počela 2011. godine u gradovima Rusije tokom obilježavanja Dana pobjede – 9. maja.

U Republici Srpskoj 9. maj je republički praznik i neradni dan. 

Ostavite komentar: