Marinko Umičević: Zaražene dvije radnice, zaustavljena proizvodnja u Fabrici obuće ‘Bema’

BANJALUKA – Na preporuku Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, Fabrika obuće “Bema” danas je zaustavila proizvodnju, nakon što je utvrđeno da su dvije radnice zaražene virusom korona, saopštio je tehnički direktor ove fabrike Marinko Umičević.

Saopštenje Marinka Umičevića koje je objavio na Facebook stranici prenosimo u cjelosti i bez uredničke intervencije.

Nakon jučerašnje informacije koja se pojavila putem medija da postoje radnici “Beme” koji su zaraženi, obratio sam vam se sa informacijom koja demantuje te navode, s obzirom da nismo dobili informaciju od zdravstvenih institucija da postoji pozitivnih slučajeva.

Sinoć sam od Kriznog štaba grada Banjaluka dobio informaciju da su dvije radnice pozitivne, obje iz opštine Laktaši, koje su već 12 dana na bolovanju i nisu bile u kontaktu sa drugim radnicima. Smatram da je od izrazitog značaja da imamo tu informaciju, kako bismo mogli djelovati u skladu sa preventivnim mjerama.

Kako sam prethodno obavijestio i kao olakašavajuća okolnost, prethodne dvije sedmice smo vršili redovno preventivne mjere i dezinfekcije svih prostorija i mašina u TO “Bema”.

Na preporuku Kriznog štaba Banjaluka TO “Bema” ne radi od danas, poslali smo radnice kućama, no svakako smo najavili prije ove situacije našim radnicima da će biti otvoren kolektivni godišnji odmor narednih 14 dana. Želim da naglasim činjenicu koliko je važna samosvjesnost i pitanje kolektivnog zdravlja u teškoj situaciji poput ove.

Jednokratna pomoć radnicama koje su pozitvine na virus je uplaćena, jer su to dvije vrlo vrijedne radnice, te smo im na raspolaganju do okončanja borbe sa virusom.

TO “Bema” će uslijed nemilih događaja i svjetske pandemije pretrpjeti ogromne gubitke, no kao i do sada, naćićemo načina da to saniramo, zdravlje stavljamo na prvo mjesto.

Iskoristiću priliku da iznesem stav, a povodom izjave Draška Stanivukovića, da je bilo koji narodni poslanik sa dobrom namjerom hito da pomogne TO “Bema” njezinim radnicima prije svega, informaciju bi poslao direktno meni kao direktoru da preduzmem neophodne mjere. Takođe, da je bilo dobre namjere, TO “Bemi” bi se pomoglo na mnoštvo drugih načina, a ne isključio stvaranje negativnog publiciteta u medijima. Dobru namjeru prepoznajem, ali upitne namjere oštro osuđujem. Skupljanjem političkih poena, u ovoj vanrednoj situaciji je krajnje degutantno i maliciozno.

Preduzeću sve mjere da radnici TO “Bema” sačuvaju zdravlje usred pandemije, ali i da sačuvam njihova radna mjesta i ugled firme od strane negativnih pojedinaca, navodi se u saopštenju Marinka Umičevića.

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10156731511542471?__xts__[0]=68.ARCb1Jb6QA4SPMxvjYgNwQWynwSN3OCUq7dqEcwy66BUpaeyjvajKMobTB8wHatix0LfmLMviBrQKCJPKz755r6nyXlwPebY-Yh_2t3-YuliaI7w7k7l4ahhQLlU8n1h9xUKknxSKsZsFfIHUOmp4uQHVnyVdvORs8XBBRdDbKSdp6DM9CYBkL-2ZRmRMP3RdcicSl5gOGsnuHo-gYitmacp9MDbBSkPFzQuL2u3cN6KuvpdBpG-a-RYRPtvTvemDurOQtowmgpvUMbkFAEVxwGvvX0Jm6ctXkJcLVmBt8T1-EZj62-i1cGcmax8WjWdjRr2wyPu4fwYkyBWqbGY&__tn__=-R

 Ostavite komentar: