Manifestacija u Mrkonjić Gradu: Više od hiljadu učenika na Gospojinskoj trci

U Mrkonjić Gradu je održana 17. Gospojinska ulična trka “Dobro za moj grad” u kojoj je učestvovalo 1.100 učenika osnovnih i srednjih škola iz ove opštine, Jezera i Šipova.

Načelnik opštine Mrkonjić Grada Dragan Vođević rekao je novinarima da je ovo veliki dan za ovaj grad i za učenik, te izrazio zadovoljstvo što su i okolne opštine prepoznale značaj ove manifestacije.

“Ovo je veliki događaj prvenstveno zbog ulaganja u zdravlje”, naglasio je Vođević, koji je zahvalio svim sponzorima.

Direktor Kulturno-sportskog centra “Petar Kočić” u Mrkonjić Gradu Boro Boškić istakao je da je trka prije nekoliko godina dobila regionalni karakter.

“Trudimo se da iz godine u godinu unaprijedimo saradnju sa susjednim opštinama i svake godine brojimo više od hiljadu takmičara. Naš cilj je da ovo postane prepoznatljiva trka banjalučke regije i sigurni smo da ćemo kroz dvije, tri godine ispuniti naš cilj”, naglasio je Boškić.

Petar Milanović, predstavnik kompanije “Likos Balkan metals” koja je generalni sponzor, kaže da mu je posebno zadovoljstvo što su pružili podršku u realizaciji uličnih trka, jer tako podstiču mlade da usvajaju navike zdravog života i sporta.

Pobjednici prvih razreda su dobili po trotinet, a ostali medalje, diplome i u tri kategorije su bile i novčane nagrade od 50 KM, 70 KM i 100 KM.

Organizator trke je Kulturno-sportski centar “Petar Kočić”, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

Ostavite komentar: